Бял трън за забавяне на мозъчното стареене | Силтона

 С напредването на възрастта жизнените функции на важни органи в човешкото тяло отслабват. Изключение не прави и един от най-сложно устроените мускули – мозъкът. При по-възрастните хора мозъчната функция и памет отслабват, а в не малко случаи се наблюдават и тежки болестни състояния като Алцхаймер и деменция. Негативните последствия от тези заболявания действат пряко на болния, така и косвено на близките. Изключително важно е превантивното лечение и разпознаване на болестта още в самото начало.

Ако погледнем в световен мащаб 8% от населението на 65 годишна възраст страдат от Алцхаймер, а при тези над 85 години процента нараства между 20 и 50%. По нашите географски ширини също се наблюдава тази страшна закономерност. По последни данни, в България хората страдащи от Алцхаймер са около 70 хиляди човека. За жалост този брой продължава да расте поради факта от застаряващо население по нашите географски ширини.

 Макар и все още да няма клинични изследвания доказващи ползите от приема на силимарин срещу страшната мозъчна болест, вече две хиляди години той се използва като лекарствено средство. Силимаринът се извлича от екстракта от бял трън. Освен, че лековитата билка се използва за множество заболявания на черния дроб, костната система и кръвта, тя облекчава и болестни състояния на нервната система. Благодарение на неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, белият трън спомага за намаляващите нива на мозъчната функция при възрастни хора и такива болни от Алцхаймер.

След проведени изследвания върху животни, силимаринът е доказан помощник борбата с окислителното увреждане на нашите мозъчни клетки. Следствие от тази неблагоприятна окислителна дейност е намалена умствена активност. Въпреки че тези изследвания все още не са медицински доказани, белият трън е способен да намали броя на амилоидни плаки в мозъка. Те представляват струпвания от белтъчни съединения, които с напредване на възрастта могат да се акумулират между невроните и да им навредят. Натрупването от голям брой амилоидни плаки е резултат от невродегенеративни заболявания като Алцхаймер.
Приема на силимарин е с фундаментално значение в борбата с болести като Алцхаймер и Паркинсон. За това е толкова важен приема на бял трън още от ранна възраст.

 

Фирма Силтона осъзнава здравословните свойства на белия трън и затова се опитва да го предостави на своите клиенти като вкусен хранителен продукт.
Таханът на Силтона представлява фини смлени частици от семе на бял трън. Комбинацията от полезните свойства на силимарина и вкусовите качества на „трънчето“ в буркан го превръщат в незаменима хранителна добавка за вашия мозък.


Хранителна стойност
Енергийна стойност: 2800kJ/670kcal/100g
Въглехидрати: 20.2g/100g
Белтъци: 12.7g/100g
Мазнини: 60g/100g
Захари: 0.5g/100g
Сол: 0g
Витамин Е: 55mg/100g
Съдържа Омега 3,6,7 и 9 мастни киселини

 

ПОРЪЧАЙТЕ ХРАНИТЕЛНАТА ДОБАВКА ЗА ВАШИЯ МОЗЪК ОТ ТУК !!!

 

 

Прикачени файлове

Виж също

thumbnail
hover

СИЛТОНА – БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ПРОДУКТИ...

Белият трън е билка, която е с широк спектър на благоприятно въздействие вър...

thumbnail
hover

Тахан от бял трън против стареене...

  Кожата представлява външната обвивка на тялото, като по площ се нарежда ...

thumbnail
hover

Черен дроб – същност, функции и...

 Черният дроб е най-сложно устроеният орган в човешкото тяло. Той е втори по ...