Детоксикация с вода

Детоксикация с вода

Водата е едно ефикасно средство за премахване на натрупаните токсини от тялото. Само с няколко съставки обаче можете да я превърнете не само в средство за детоксикация, но и да осигурите на организма си ценни вещества. Всяка една от съставките, на които ще се спрем, ще осигури различни ползи на тялото ви, така че изберете напитка спрямо индивидуалните си предпочитания.

Топла вода с лимон

Едно от най-простичките, но и същевременно най-ефикасните средства за детоксикация и подобряване на метаболизма е чаша топла вода сутрин вместо закуска. Това е старо аюрведично средство за детокс и повишаване на имунната система, което води както до подобряване на храносмилането, така и до загуба на излишно тегло.

Вода с диня

Има ли нещо, което да е по-освежаващо от парче диня в горещ летен ден? Още повече, ако имате нужда да вкусите нещо сладко. Нужна ви е само диня и вода. След като ги смесите, ще получите красива, вкусна и сладка напитка.

Вода за редуциране на теглото

Бихте могли да си приготвите вода, която да е пълна с витамини и минерали, спомагащи за подобряване на метаболизма и повишаване на имунната система само с няколко резенчета краставица (естествен диуретик), лимон и лайм (изхвърлят токсините от тялото), както и грейпфрут (помага на тялото да изгори мазнините).

Вода с ябълки, канела и анасон

Ябълката, канелата и анасонът придават добър вкус на водата. Това е една чудесна напитка, която може да окаже благоприятно влияние на храносмилането. Канелата е полезна за сърцето и мозъка, подобрява метаболизма и спомага да се регулира нивото на кръвната захар. Анасонът е растение, което подобрява храносмилането и е ефикасно средство против безсъние.

Вода „Sassy“

Много програми за детоксикация включват краствички, тъй като количеството на вода в тях е голямо. Добавяйки ги във водата си, вие ще усвоите обаче техните минерали. Смесете напитката с лимонов сок и ще спомогнете за прочистването на храносмилателната система. Ментата пък ще придаде свежест на напитката.

Вода с киви и ягоди

Вода с добавени към нея парченца киви и ягоди може да бъде не само вкусна, но и много полезна. Ако искате да си осигурите нещо свежо, сладко, но и натурално, това е една от най-подходящите напитки. А лимонът в комбинация с останалите плодове би „донесъл“ невероятни ползи за тялото ви. Смесете всичко това с вода и ще получите коктейл от жизненоважни хранителни вещества, витамини и минерали.

Вода със замразени плодове

Това е една чудесна идея, ако нямате налични пресни плодове, но имате замразени във фризера. Извадете горските плодове от плика и ги размразете преди да ги сложите във вода. Можете да използвате ягоди, боровинки, къпини и малини, както и краставички. Всички тези плодове имат голямо количество микроелементи и витамини. Разбира се, можете да подберете горските плодове според собствения си вкус.

Вода с цитруси и краставички

Един освежаващ микс от цитруси, краставички и мента би „осигурил“ голямо количество витамини, които биха спомогнали за това тялото ви да се чувства по-добре и по-леко в края на деня. Когато става въпрос за цитрусов детокс, грейпфрутът не е толкова широко използван, колкото е лимонът, но е също толкова полезен с голямото си количество витамин C, калий, калций и фосфор.

Вода с чия

Ето нещо малко по-различно. Ако до този момент говорихме за благоприятното влияние на водата, примесена с плодове, то сега ще споменем и за влиянието на водата, в която се съдържат семена. Чията е суперхрана, която осигурява на тялото калций и фибри, а освен това ще ви помогне да заситите апетита си. Когато семената от чия се добавят във вода, те набъбват и превръщат течността в гелообразна смес. Рецептата обаче „изисква“ достатъчно вода, за да може да се консумира тази енергийна напитка, тъй като малкото вода би се желирала.

Вода с канела и ябълка

Калориите, съдържащи се в ябълката, са съвсем малко. Съставките на канелата изчистват организма от токсини, а ябълката осигурява много жизненоважни минерали и витамини. Ето защо и водата с канела и ябълки е полезна за тялото.

Водата на Джилиан Майклс

Чували ли сте за Джилиан Майклс? Тя създава своя тренировъчна програма за отслабване, както и книга с диетични рецепти. Една от рецептите включва сок от червена боровинка, лимонов сок, чай от глухарче, като всичко това се смесва с вода. Крайният резултат е напитка, която би могла да ви помогне дори да свалите част от излишните си килограми.

Вода с ягоди

Ягодите не просто ще добавят един много приятен и специфичен вкус към водата, но и ще „осигурят“ антиоксиданти, минерали и витамини на тялото ви. Именно те ще ви помогнат да направите детокса си по-приятен.

Вода за редуциране на теглото

Целта на детоксикацията е изхвърлянето на токсините от организма. Но едновременно с това обикновено теглото също се редуцира. Рецептата за тази вода не само ще ви помогне да свалите някои от излишните си килограми, но и ще ви осигури плодове, които вероятно рядко похапвате. При нея се използва грейпфрут – една от основните храни, спомагащи за загубата на теглото. Освен това той е и средство за пречистване на организма. Можете да прибавите още и мандарини, които биха придали сладост, както и краставички – заради минералите, съдържащи се в тях.

Вода с ябълков оцет

Ябълковият оцет е чудесно средство за детоксикация. Можете да подобрите качеството на водата съществено, добавяйки оцет към нея. Можете да добавите лимони, краставички, мента – добра комбинация, която вече няколко пъти ви споменахме. Ябълковият оцет обаче „осигурява“ някои важни ползи за организма, които ще спомогнат за пречистването на тялото.

Вода с лимон и люта чушка

В САЩ и Канада диетата Master Cleanse е много популярна. Нейната основна съставка е вода, примесена с лимонов сок, кленов сироп, и лют червен пипер. Това е едно чудесно средство за пречистване. Дори и да не решите да я приложите за дълъг период от време, можете да използвате тази рецепта за детоксикация на организма.

Виж също

thumbnail
hover

Тахан от бял трън против стареене...

  Кожата представлява външната обвивка на тялото, като по площ се нарежда ...

thumbnail
hover

Черен дроб – същност, функции и...

 Черният дроб е най-сложно устроеният орган в човешкото тяло. Той е втори по ...

thumbnail
hover

Бял трън за забавяне на мозъчното...

 С напредването на възрастта жизнените функции на важни органи в човешкото ...