Как бързо да влезем във форма за лятото

Как бързо да влезем във форма за лятото

Най-слънчевият и усмихнат сезон скоро ще почука на вратата ни! И заедно с него отвсякъде започват да ни заливат всякакви реклами за хранителни добавки, съмнителни фитнес уреди, вибриращи колани с липсващ ефект и всякакви подобни щуротии, за които да си похарчим парите. Съветваме ви тази година да не се доверявате на тези методи. Изпитани са – не действат!

Вместо това ще ви дадем няколко предложения, чрез които постепенно и най-вече здравословно можете бързо и лесно да отслабнете и да влезете във форма. Това, което е най-важно да знаете, е, че постигането на добра фигура всъщност е един комплексен процес, който включва както правилен хранителен режим, така и лека тренировъчна програма.

Консумирайте храни, които забързват метаболизма

Най-големите проблеми с поддържането на нормални килограми са два – преяждане и забавен метаболизъм. Тези процеси обаче не са необратими. Истината е, че организмът на човек не се нуждае от много храна, за да засити глада си – на Земята съществуват племена, които се хранят само с по една-две шепи ориз на ден и въпреки това водят съвсем нормален начин на живот. Разбира се, вие не е нужно да редуцирате менюто си чак толкова. За да избегнете опасността да преядете, просто използвайте по-малки по обем чинии – така ще си слагате по-малко количество храна, и дъвчете по-дълго време храна преди да я преглътнете – така организмът ви ще работи нормално и ще усетите веднага щом сте се нахранили.

Забравете за вредните храни

Колкото и тривиално да звучи – просто трябва да забравите веднъж завинаги за чипсовете, зрънчовците, бирените фъстъци, снаксове, бисквити, вафлите, сандвичите, дюнерите и всички подобни гадости и да ги замените с плодове, със зеленчуци, с кисело мляко, със сирене, със сурови или печени ядки, с пълнозърнест хляб, със салата със зехтин, с бяло место и всякакви други продукти с ниско съдържание на мазнини. Просто няма как да сте красиви след няколко месеца на плажа, ако сега нагъвате пакетирани пържени картофки с вкус на сладка чушка!

Не изпивайте загубените калории

Дори и да изключите от менюто си всички вредни храни, няма да постигнете никакъв ефект, ако не направите същото и с течностите. Забравете за газираните напитки, бирата и всякакъв друг алкохол – неприятното при тях е, че са изключително висококалорични, но въпреки това изобщо не засищат. Най-добрият ви вариант е да ги замените с чиста минерална вода или с неподсладен чай.

Движение, движение, движение

Няма как да отслабнете без да се движите! Но нека да ви успокоим – това въобще не означава, че трябва да си купите карта за фитнеса на стойност стотици левове и да прекарвате там по цели дни. Изберете за своя активна дейност някакво занимание, което ще ви бъде приятно да вършите – игра на тенис, плуване, народни или спортни танци, каланетика или дори най-обикновено ходене. Обявете пълен бойкот на ескалаторите и асансьорите!

Спете достатъчно

Всеизвестно е, че липсата на здрав сън води до стресиране на организма, което е свързано със задържане на мазнини и натрупване на излишни килограми. Съветваме ви да си създадете режим за лягане, който да се стараете да спазвате всяка нощ. Първо, избягвайте активностите, които стимулират ума в часовете преди сън, за да може мозъкът ви да си отпочина. Гледайте поне един-два часа преди да си легнете да прекарвате максимално по-малко време със смартфона си, с лаптопа или таблета, които също пречат на спокойния ви сън. Ако се чудите с какво може да замените тези дейности, веднага ще ви дадем предложения – почетете книга, слушайте релаксираща музика, разходете се, водете приятни разговори с хората около вас – изобщо, една камара неща са, ако се замислите.

Ако вземете на сериозно всички тези съвети – наистина ще се изненадате, когато се погледнете в огледалото, облечени с бански. Но резултатите няма да бъдат само физически, а и естетически – походката ви ще бъде много по-лека и фина, ще се чувствате винаги тонизирани и щастливи в собственото си тяло.

Related Post

thumbnail
hover

Фитнес център София | 360 Health...

Искате да потренирате в модерна фитнес зала? Искате да спортувате, но самотн...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Погрижете се за себе си по...

Бременността е един от най-важните периоди в живота на жената. И макар че уни...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Как да се погрижите за тялото...

Вероятно мислите, че телата ви са неразрушими. Но не са. Никой от вас не е заст...

  • Публикувано от bgstart