Как да изгорите излишните мазнини в областта на корема

Как да изгорите излишните мазнини в областта на корема

Искате ли да премахнете мазнините, натрупани в областта на корема? Опитайте се да го направите по един естествен начин, преди да решите да предприемете някакви по-драстични мерки. Как? Следвайте съветите, които ще ви дадем.

Пийте повече вода

Това е един от най-лесните и ненатоварващи начини да се „разделите“ с мазнините в областта на корема. Ако пиете повече вода, ще страдате от по-малко заболявания, ще имате по-рядко проблеми с храносмилателната система и тялото ви ще натрупва по-малко количество мазнини. Ако е толкова лесно, защо тогава съвсем малко хора се придържат към този съвет? Именно защото това е лесно за изпълнение, а лесните неща се забравят много бързо. Ако обаче започнете да променяте това и да консумирате повече вода, ще премахнете много по-лесно мазнините в областта на корема.

Не се фокусирайте върху килограмите си

Както може би знаете, нещата, върху които се фокусирате, се „разрастват“. Всеки един проблем може да бъде толкова голям, колкото вие го направите. Ако непрекъснато мислите за излишните си килограми, ще ви бъде много по-трудно да се „преборите“ с тях, отколкото ако просто започнете да работите за премахването им, но без да им отдавате прекалено голямо значение.

Спете повече

Това е може би едно от най-големите предизвикателства, които стоят пред всеки един от вас. Важно е обаче да знаете, че най-дълбоко човек спи между 22.00 и 05.00 часа. В този интервал сънят е най-пълноценен. Освен това е важно продължителността му да е 8 часа. Учените вече са установили връзката между дълбокия сън и липсата на мазнини в областта на корема. Ако спите по-дълго и по-дълбоко, ще сте по-малко натоварени, ще се събуждате по-ведри и отпочинали, ще сте готови да посрещнете новия ден с повече енергия през деня. Тялото се възстановява през нощта, така че ранното лягане ви помага по много начини. Специалистите са установили още, че сънят с продължителност 5-6 часа може да доведе до тревожност, наднормено тегло и дори диабет.

Направете си високо интензивна интервална тренировка (HIIT)

При HIIT се редуват упражнения с висок и нисък интензитет. Тук натоварвате тялото си за около 30-60 секунди, след което следва упражнение с нисък интензитет. Ползата от тази тренировка е, че резултатите са видими дори и след кратко време.

Ако прекарате 40 минути, карайки велосипед, натоварването ви няма да е голямо. Освен това при колоезденето се „горят“ мазнини само по време на натоварването. Но високо интензивната интервална тренировка, траеща 10-20 минути, ще ви помогне да горите мазнини много дълго след това.

Увеличете приема на витамини

Трудно е да се направи връзка между витамините и мазнините. Но такава съществува. Витамин D е един от витамините, които ще ви помогнат да „изгорите“ излишните мазнини. Понякога той е наричан витамин на щастието. За загубата на излишното тегло голяма роля има и начинът, по който се чувствате – ако се чувствате добре, много по-лесно ще изгорите и част от мазнините. Ключът се крие в слънцето – то е основен източник на този витамин. Освен това трябва да консумирате повече храни, съдържащи витамин C и Е.

Приемайте полезни мазнини

Противно на схващанията, трайно настанили се сред обществото през 90-те години, не всички мазнини са вредни – т.с. има и полезни такива, а тялото ви се нуждае от тях. Ако сте ги премахнали трайно от менюто си, време е отново да им намерите място. Търсете храни, които съдържат мононенаситени и полиненаситени мазнини. Наситените мазнини са тези, които е по-добре да избягвате. Полезни мазнини може да откриете например в авокадото, зехтина и кокосовото масло.

Изключете алкохола

Всеки един алкохол – независимо от вида му – съдържа голямо количество захар, а тя води до напълняване. Ако ограничите захарните изделия, но продължите да консумирате алкохол ежедневно, дори и в малки количества, няма да свалите мазнините около корема си. Може би сте попадали на различни проучвания, които твърдят, че една чаша алкохол на ден е полезна за тялото ви. Но това, което тези изследвания не ви казват, е, че ако не желаете да натрупвате излишни мазнини в областта на корема, по-добре е да не консумирате алкохол всеки ден.

Пийте билков чай

Билковите чайове са напълно натурални, често в състава им влизат вещества, за които е доказано, че подобряват метаболизма, изчистват тялото от натрупаните токсини и дори намаляват нивата на стреса. Можете също така да започнете да пиете зелен чай, за който различни изследвания са доказали, че спомага за редуцирането на мазнините. Освен това чайовете са полезни, така че всеки ден можете да консумирате различни видове.

Бъдете упорити

Не се отказвайте – така няма да постигнете нищо. Бъдете упорити! Всяко нещо отнема време, затова просто трябва да се запасите с търпение. Всеки един резултат изисква време и усилия. Избягвайте обещанията за бързи резултати, последствията от тях често са негативни. Действайте бавно, но правете по нещо всеки ден. Само тогава ефектът ще е траен, а резултатите – видими.

Избягвайте храната, която не е натурална

Живеем в свят, в който има изобилие от продукти. Много от тях обаче не са никак полезни за човешкото тяло. Консумираме голямо количество храна, водим заседнал начин на живот, забавляваме се пред телевизорите и компютрите – на дивана, живеем в градове, които замърсяваме. Всичко това оказва влияние на телата ни.

Променето го! Бъдете по-активни физически – упражненията са естествени за тялото. Физическото натоварване е естествено за човешкия организъм. Премахнете от менюто си храните, които не са натурални – като fast food например. Хранете се с повече плодове и зеленчуци, защото те са естествена храна на човека. Намалете гледането на телевизия и филми и се опитайте по-често да общувате със себе си.

Не е нужно да се отделяте света, но ако само за малко можете да се отдръпнете от него, сами ще се уверите колко неестествен е вече светът, в който живеем. И сами ще видите връзката между начина на живот на повечето хора и начина, по който изглеждат телата им.

Виж също

thumbnail
hover

СИЛТОНА – БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ПРОДУКТИ...

Белият трън е билка, която е с широк спектър на благоприятно въздействие вър...

thumbnail
hover

Тахан от бял трън против стареене...

  Кожата представлява външната обвивка на тялото, като по площ се нарежда ...

thumbnail
hover

Черен дроб – същност, функции и...

 Черният дроб е най-сложно устроеният орган в човешкото тяло. Той е втори по ...