Лунна диета

Лунна диета

Колко от вас са чували за лунна диета? Някои са чували, други не, но нека разсеем малко облаците около нея. На първо място лунната диета е една от най-лесните за спазване диети, даваща бързи и трайни резултати.

Та какво представлява самата диета и защо е толкова хвалена? Като за начало, следването ѝ е лесно, тъй като е съобразено с фазите на Луната. Но какво ще рече това?

Тъй като е най-близкото до Земята небесно тяло, Луната оказва голямо влияние върху различни процеси, настъпващи на планетата ни – приливи и отливи, смяната на сезоните и т.н. Но малко са тези, които знаят, че тя има влияние и върху живите организми на тази планета. Това зависи от фазата, в която се намира. Когато става дума за лунната диета, обаче, нас ни интересуват само четири от тях – новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт.

Принципна на диетата е много прост – тя трае точно 24 ч и започва от момента, в който Луната навлезе в някоя от четирите си фази. През тези 24 ч храната, алкохолът и млякото са забранени, вместо тях се приемат само течности – вода, прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове, чайове без захар (може с малко мед и лимон). Кафето също не се препоръчва, въпреки това едно за деня е разрешения максимум.

Как да разберем в каква фаза се намира Луната? – Най-лесният и достъпен начин е да проверите в интернет. Много удобно, бързо и лесно може да научите тази информация от ФАЗИТЕ НА ЛУНАТА

По време на четирите фази на Луната, както вече стана дума, се пият само течности и изобщо не ядете.

Въпреки това, има една особеност, която е хубаво да се спомене – в периода от новолунието до пълнолунието, Луната нараства или Нарастваща Луна. В този период е хубаво човек да се ограничава, тъй като в този момент организмът е настроен да задържа и съхранява хранителни вещества, което предполага напълняване. Този период продължава средно 14 дена, като точно 7 дни след новолунието – средата на периода, настъпва първа четвърт от фазата на Луната. Обратно на казаното по-горе, след Нарастващата Луна идва периода на Намаляващата Луна. Той също е със средна продължителност от 14 дена, като точно 7 дни след пълнолунието настъпва последна четвърт от фазата на Луната. Този период се характеризира с по-лесното отслабване, тъй като организмът се чисти от ненужните му вещества. Въпреки че не е препоръчително да се прекалява, храни, като пържено, сладки неща, тестени храни и други не оказват неблагоприятно влияние върху тялото.

За кого е подходяща? – въпреки че оказва благоприятен ефект върху организма, Лунната диета не е за всеки. Не се препоръчва на хора, които имат здравословни проблеми, жени които са бременни или кърмят.

Често задавани въпроси – ето и някои от най-често задаваните въпроси:

Може ли лунната диета да се прави повече от 4 пъти в месеца? – Не това е идеята на диетата. Идеята е да бъде съобразена с четирите фази на Луната, които влияят на организма и благодарение на които се отслабва. Всичко останало е прекалено и всъщност нездравословно.

Възможно ли е човек да се почувства зле от диетата? – Възможно е, тъй като поемането само и единствено на течности пречиства организма, от което може да се почуствате зле, но не е задължително да се случва на всеки и определено е само в началото.

Може ли плодовете и зеленчуците да се консумират цели, а не като сок? – Тъй като течностите са в основата на диетата, хубаво е да са под формата на фрешове.

Може ли да се приема само вода? – С приема само и единствено на вода, организмът няма от къде да черпи енергия, ето защо този вариант не е препоръчителен, въпреки че резултатът няма да е по-различен от този ако приемате сокове.

Ако наруша диетата, може ли да я продължа? – Идеята като цяло не е добре, но не е проблем да се продължи, въпросът е че при всяко нарушаване, ефектът от нея отслабва.

С колко килограма ще отслабна за един месец? – Разбира се, при всеки е различно, но от 1 до 3кг на пълнолуние

Related Post

thumbnail
hover

Как да изгорите излишните мазнини в...

Искате ли да премахнете мазнините, натрупани в областта на корема? Опитайте ...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Какви могат да са ползите за...

Кокосовото масло става все по-популярно през последните години. Ако допреди ...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

33 вредни храни, които трябва да...

През последните години все повече хора обръщат внимание на храната, която ко...

  • Публикувано от bgstart