Ползи и вреди от използването на Анавар и Стромба

Ползи и вреди от използването на Анавар и Стромба

Стромба и Анавар представляват анаболни стероиди, които се изпозлват най-вече с цел изчистване на мазнините и изграждане на мускулна маса. Тъй като и двата стероида не задържат вода, нерядко се използват и с цел изхвърляне на водата от тялото. Смята се, че те са сред „най-меките“ стероидни препарати. Въпреки това обче, като всеки друг продукт, те имат както своите ползи, така и носят и съответните вреди на човешкото тяло.

Ползи от Анавар и Стромба

Когато за пръв път се синтезира Стромба, стероидът се използва като лекарство, служещо за увеличаване на апетита, растежа на мускулите при по-ниско тегло, запазване на костната маса при остеопороза. Макар че оттогава са минали много години, до днес все още той се използва като лекарство в някои страни.

В съвремието тези два анаболни стероида (Стромба и Анавар) се използват най-често в т.нар. анаболни цикли – за повишаване на мускулната маса. Причината за това е, че и двата са сравнително „меки“ синтетични анаболи, които рядко предизвикват странични ефекти при правилна употреба.

Освен че Стромба се използва за орелефяване и придаване на твърдост на мускулите, което е най-голямата полза от стероида, фактът, че той не намалява нивото на тестостерона в тялото, не е за подценяване. Това, в комбинация със силните му анаболни ефекти, го прави много подходящ за съчетаване с други – по-силни андрогенни стероиди.

Друга полза от Стромба е, че не ароматизира – не се превръща в естроген. Ароматизирането води до натрупване на течност в тялото.

Ползите от Анавар са сходни с тези от Стромба. Неговото основно предназначение също е изграждане на релефни мускули и намаляване количеството на мазнините. Анавар може да се изпозлва за възвръщане на теглото при различни здравословни проблеми, както и за облекчаване на болките в костите при остеопороза.

Тъй като Анавар потиска апетита, той спомага и за изгарянето на мазнините на тялото. Стероидът не води до натрупване на течност в организма. Освен това Анавар не ароматизира, подобно на Стромба. Следователно – не води до натрупване на течност в тялото.

Макар че и двата стероида се смятат за достатъчно леки, за да предизвикват минимални вреди у здравословното състояние на човек, странични ефекти от използването им има.

Вреди от Стромба и Анавар

Най-често рисковете се появяват, когато се надвиши позволената за прием доза.

В такива случаи е възможно Стромба да доведе до главоболие, както и да стане причина за акне, депресия, дори и за повишено кръвно налягане.

Важно е да се знае, че таблетките от този стероид могат да окажат негативно влияние върху черния дроб. Дори и ако се взима под формата на инжекции, също е възможно да увреди дроба.

Стромба повишава лошия холестверол и понижаване добрия, дори и когато се приема в малки дози. Ето защо хората, които имат здравословни проблеми, е редно да са много внимателни. Сред рисковете от изпозлването на Стромба още са: уголемяване на простата, както и оплешивяване. Относно оплешивяването се изказват различни мнения – според някои Стромба рядко води до оплешивяване, а според други – това е един от най-силно въздействащите медикаменти, предизвикващи косопад.

При жените, изпозлващи Стромба, има много по-малка вероятност от възможни странични ефекти, в сравнение с останалите анаболни стероиди. И все пак, ако се поемат по-големи дози, не е изключено да се появи окосмяване по лицето, да се промени гласа и др.

Както Стромба, така и Анавар биха могли да предизвикат акне по кожата. Макар че Анавар много рядко може да се окаже причина за силна алергична реакция на организма, той все пак носи своите вреди на човешкото тяло, особено ако се употребява в количества, по-големи от допустимото. Сред реакциите, които може да предизвика, са: обрив, подуване (особено на лицето/език/гърлото), световъртеж, проблеми с дишането.

Освен това той може да е причина за главоболие, гадене, промяна в цвета на кожата, косопад. Когато Анавар се приема в много висока доза, е възможно да се стигне до потискане на тестостерона. Ако обаче този анаболен стероид се приема в допустими количества, страничните ефекти са рядкост.

Както сами можете да се убедите, дори и „най-меките“ анаболни стероиди могат да ви навредят. На вас остава изборa дали да започнете да ги приемате, или не.

 

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Тахан от бял трън против стареене...

  Кожата представлява външната обвивка на тялото, като по площ се нарежда ...

thumbnail
hover

Рехабилитация, Ергон терапия, електростимулация, масажи в...

Център за рехабилитация Амарант ММ се намира в София и предлага професионал...

thumbnail
hover

Фитнес център София | 360 Health...

Искате да потренирате в модерна фитнес зала? Искате да спортувате, но самотн...