Силата на природата в натуралната козметика

Силата на природата в натуралната козметика

Грижата за здравето все повече се свърза с комплексно внимание не само към балансираното хранене и спортни активности, но и към ежедневните продукти за тяло, които използваме. Все повече осъзнаваме влиянието на натрупаните в организма вредни химикали, използвани при производството на масовата козметика. Те проникват в кръвта и стигат до всяка телесна част, а с времето, нанасят трайни вреди и могат да доведат до опасни последствия. Най-разочароващо е когато вместо да подобряват и подхранват кожата, тези продукти съдържат съставки, които напукват и състаряват кожата, запушват порите, водят до хормонални смущения, причиняват алергии и всъщност засилват проблемите, срещу които ги използваме.

Ето защо, все повече започваме да насочваме вниманието си към корените на разкрасителните средства – натурални и екологично чисти природни продукти. В миналото хората са използвали единствено растителни масла, минерални соли, хума, глина, къна, мед, корени, цветя, листа, плодове и всичко, което идва директно от природата. Търсете натурални козметични продукти, чиито съставки са с гарантиран и сертифициран произход, и които се базират на полезните свойства на разнообразните растителни видове.

Натуралната козметика не трябва да съдържа синтетични съставки, пестициди, нитрати или ГМО, както и парабени, петролни преработки, елементи от животински произход или да е тествана върху животни. Също така, при нейното производство липсват процеси на облъчване или стерилизиране на продуктите.

Зелената козметика трябва да е направена изцяло чрез синтез на масла и растителни екстракти. В зависимост от своя състав, натуралната козметика може да бъде фито-козметика, аромо-козметика, органична, аюрведа или минерална козметика.

Фито козметиката се приготвя чрез екстракти на плодове, цветя и растения, като има подхранващи, разкрасителни, а често дори и лечебни свойства. Аромо козметиката се характеризира с употребата на ароматни етерични масла, като се смята, че прониква по-бързо в кожата и има по-мощно въздействие. При нея трябва да се внимава с избора на аромати и те да са съобразени с възможни алергични реакции на организма. Органичната козметика е основана на изцяло естествени съставки и не съдържа никакви химични компоненти. Не се допускат дори химически торове при отглеждане на растенията от които се извличат полезните вещества за производство на продуктите, както и антибиотици при отглеждане на животните, чиято мазнина се използва. Аюрведа козметиката се базира на сложно комбинирани минерални добавки и растителни емулсии, като тук са заложени принципите на древната индийска философия и медицина, свързани с познанието за естествения житейски облик. И не на последно място, минералната козметика съчетава силата на минералите, камъните и различните соли, които са благоприятни за лекуването на кожни проблеми.

Още един голям плюс в използването на органична козметика, е опазването на околната среда, защото при нейното производство се запазва екологичния баланс. В глобален мащаб, това благоприятства не само козметичния, но и множество други бизнес отрасли като растениевъдство, животновъдство, производство на опаковки и други. Характерно за по-голямата част от опаковките на тази козметика, е че също са с екологичен характер – например био-разградим картон или ленени чувалчета, може да са надписани с растително мастило, а самото съдържание да е в шишенца от тъмно стъкло.

Радвайте се на естествена красота с козметика, създадена от чисти натурални съставки и съхранявайте природата!

Related Post

thumbnail
hover

Фитнес център София | 360 Health...

Искате да потренирате в модерна фитнес зала? Искате да спортувате, но самотн...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Погрижете се за себе си по...

Бременността е един от най-важните периоди в живота на жената. И макар че уни...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Как да се погрижите за тялото...

Вероятно мислите, че телата ви са неразрушими. Но не са. Никой от вас не е заст...

  • Публикувано от bgstart