Чудесата на лимонен аромат – 6 ползи за здравето!

Чудесата на лимонен аромат – 6 ползи за здравето!

Едва ли в природата можем да срещнем толкова освежаващ аромат като този на лимона и останалите цитрусови плодове. Освен като природен лек и добър източник на витамин С, се оказва, че лимонът оказва благотворно влияние и чрез своя аромат. Ще се опитаме да разкажем накратко за нейните ефекти върху домашната среда и здравословното ни състояние.

Всичко, което е необходимо е да подберете твърд, закръглен и тежък за размера си лимон, да го разрежете на четвъртинки и да го поръсите със сол. Поставете го на нощното си шкафче и бъдете готови за благотворното и здравословно влияние на лимонения аромат.

  1. Поставяйки лимонени резенчета на нощното си шкафче Вие се грижите за облекчаване на стреса, които сте натрупали през деня. Според иследвания ароматът не само на лимона, но и на цитрусовите плодове изобщо, подпомага пълната релаксация на организма по време на сън, тъй като хармонизира мозъчните вълни и води до емоционален баланс. Освен това лимоненият аромат влияе благотворно и подпомага регулирането на високото кръвно налягане.
  2. Лимонените резенчета подпомагат и процеса на повишаване на концентрацията преди и по време на сън, особено ако страдате от безсъние. Може би, това повдига въпросът за необходимостта от концентрация по време на сън, но учени невролози и психолози твърдят на базата на свои изследвания, че здравия и пълноценен сън зависи от няколко основни фактора, сред които концентрицията върху положителните неща във Вашия живот и насоване на вниманието към упражения за релаксация. По този начин Вие постигате благоприятно за пълноценна почивка състояние на ума. Лимоненият аромат подомага мозъка в това начинание и потиска неговата склонност към това да се състезава с постоянно препускщите мисли.
  3. Всички ние сме изпадали в неприятната ситуация, в която ни поставя запушеният нос. Е, може би ще се изненадате, но приятният аромат на лимонените резенчета се оказва рационално и практично решение на дискомфорта от запушения нос и хремата. Свежият антибактериален аромат на лимона освежава и пречиства въдуха в помещението, отпушва носа и по този начин подпомага спокойния сън.
  4. Сред предимства на ароматните лимонени резенчета, от които можете да се възползвате през горещите летни дни, е, че те силно отблъскват всякакви насекоми.
  5. Доказани са способностите на лимонения аромат да повишава и увеличава енергията и да подпомага лекото и позитивно събуждане. Поставени на нощното Ви шкафче, лимонените резенчета предотвратяват досадното и неприятно събуждане, тъй като техния аромат има способността да повишава нивата на серотонин в мозъка и се оказва приемлив начин да се отървете от сутрешните неудобства и дискомфорт.
  6. Лимоненият аромат значително подобрява качеството на въздуха в помещението, където спите или обитавате през по-голямата част от времето си вкъщи. Мирисът на лимона е не само опияняващ и освежаващ, но и има способността да пречиства въздуха и в действителност е толкова мощен, че изключително полезно и практично решение за неутрализирането на неприятната и вредна в известна степен миризма на боя след ремонт във Вашия дом.

Related Post

thumbnail
hover

Стоматолог в Симитли | Доктор Веска...

Доктор Веска Ралинска е стоматолог с дългогодишен опит, който практикува в г...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Личен лекар и специалист по педиатрия...

Д-р Галина Тишева практикува в град Плевен и успешно си е изградила репутаци...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Медицински консумативи от висок клас в...

Промед ЕООД развива дейността си в сферата на търговията с медицински консу...

  • Публикувано от bgstart