Wi-Fi рутерите: Вредно за здравето, полезно в ежедневието!

Wi-Fi рутерите: Вредно за здравето, полезно в ежедневието!

Wi-Fi безжичните устройства определено правят живота Ви по-лесен. Можете да получите интернет директно от кафето или всяко помещение в дома. Вие не сте вързани за един голям компютър, който, така да се каже е „физически“ свързан с интернет. Но както и всяко друго удобство и това има своята висока цена.

Опасностите, които Wi-Fi крие, могат да се влошат, от комулативния ефект, който безжичните устройства имат върху Вашето здраве

Безжичните рутери както и Bluetooth и другите подобни безжични системи – отделят т.нар. електромагнитни лъчения с изключително ниска гигахерцова честота. Това ниво се счита от специалистите за потенциално опасно за човека, като тази опасност се усложнява допълнително от няколко други фактора:

  • Подобно на безжичните сигнали, електромагнитните излъчвания на безжичните устройства могат да преминават през стените;
  • Повечето рутери не са изключени през нощта, така че Вие сте изложени на електромагнитните излъчвания 24 часа, седем дни в седмицата;
  • Вие сте изложени на електромагнитните излъчвания, идващи не само от личния Ви рутер. На всеки от нас му се е налагало да търси понякога безжичен интернет сигнал и тогава виждаме чуждите безжични мрежи на всички, които са близко до нас – в дома, офиса или на улицата? Всички те също излъчват нискочестотни електромагнитни вълни.

Все по-често съвременните учени и изследователи разкриват рисковете за здравето от електромагнитните излъчвания. В зависимост от нивото и продължителността на експозицията на електромагнитните излъчвания тези рискове могат да варират от уж безобидно безсъние и главоболие до туморни образувания в различни области на тялото, заболявания като болест на Алцхаймер, неврологични проблеми и др.

За да защитите себе си и семейството си от вредни електромагнитни излъчвания на безжичните устройства, ще ви е трудно да се измъкнете от влиянието на Wi-Fi. Дори ако изключите рутера в дома си – което по всяка вероятност ще се окаже голямо сътресение за Вашия живот – Вие сте изложени на Wi-Fi по време на работа, докато пазарувате в магазина или дори докато се разхождате из квартала. Все пак вече можете да се предпазите с набор ефективни и достъпни продукти от Spinor Bulgaria. За повече информация натиснете тук.

Related Post

thumbnail
hover

Ортопед-травматолог Враца | Д-р Ивайло Борисов

Д-р Ивайло Борисов специализира в сферата на ортопедията и травматологията ...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Специалист-гастроентеролог в град София | Д-р...

Д-р Петко Иванов Карагьозов е специалист-гастроентеролог, който практикува ...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Професионална грижа за денталното здраве в...

Дентална клиника Естетика е център за стоматологично лечение и грижа за ден...

  • Публикувано от bgstart