20 продукти, които са бъдещето на хранително-вкусовата промишленост (част първа)

20 продукти, които са бъдещето на хранително-вкусовата промишленост (част първа)

Едно от най-модерните неща в съвременното общество е култът към някоя храна или продукт, за който се смята, че има супер полезни и дори лечебни свойства. Ще ви представим списък с 20 от съдържащите най-полезни вещества продукта, които се очаква да са основни съставки в бъдещата хранителна индустрия. Дори към днешна дата доста от тях играят ключова роля в приготвянето на много полезни храни, а някои сами по себе си представляват истинска бомба от витамини и минерали.

Лимец – лимецът представлява вид пшеница, която има свойството да се „самоотглежда“. Познато е още от древни времена в Египет, а днес вече е достъпно и на българския пазар. Съдържанието на глутен в лимеца е с много ниски стойности, което го прави и толкова полезен.

Лимец

Ечемик – ечемикът е много богат на полезни ензими, магнезий и фибри, които предпазват от рак на дебелото черво. В културата има високо съдържание на белтък и се използва и за угояване на домашни животни.

ечемик

Боровинки – специалистите считат, че боровинките действат против загуба на паметта и предпазват от рак. Те са страхотен естествен източник на желязо, магнезий, натрий, калций, калий и витамини В1 и В2. Съществуват няколко различни вида боровинки, които са много различни по своите характеристики, благодарение на антиоксидантите си.

боровинки

Спирулина – спирулината е растение, което е от рода на водораслите и е най-богатият естествен източник на бета-каротин. Освен това съдържа седем пъти повече калций от млякото и произвежда в пъти повече протеин от яйцата и соята. Богата е на антиоксиданти и съдържа богата гама от витамини и минерали.

спирулина

Киноа – киноата представлява житна култура, която едновременно може да се употребява като лечебен продукт и като обикновена зърнена култура. Тя съдържа огромно количество протеини, което я прави неделима част от почти всяка протеинова диета.

киноа

Рибено масло – препоръчително е да се пие срещу сърдечно-съдови заболявания или при заболяване от болестта на Алцхаймер. Рибеното масло се явява лечител за хората с наднормено тегло, като спомага за разграждането на мазнините в тялото, борейки се с вредните липиди.

рибено масло

Зелен чай – Най-съществените ползи от зеления чай са подобряване на обмяната на веществата, осигуряване на антиоксиданти, изгаряне на мазнини и удължаване на живота, според проведени изследвания. Повечето хора пият зелен чай и за облекчаване на стреса, срещу рак и за оросяване на мозъчната дейност.

tea

Ленено семе – Лененото семе е продукт, богат на Омега-3 мастни киселини, които предотвратяват развитието на диабет, намалява риска от инфаркти и инсулти и унищожава ракови клетки без това да вреди на организма. Лененото семе има страхотно действие върху човешката кожа – лекува акне, псориазис, екземи и дори пърхот.

ленено семе

Троскот – Троскотът е тревисто растение, което в бъдеще ще се използва много често при проблеми с високо кръвно налягане, отоци, или колит. Хората, които страдат от запек, ревматизъм или пясък в бъбреците могат да се възползват от лечебните свойства на билката.

троскот

Бадеми – бадемовите ядки са с много полезни свойства, доказани през годините. Бадемовото мляко и бадемовото масло са неизменна част от продуктите на големите хранителни вериги по света в днешно време и ще се превръщат във все по-използвани в бъдеще.

badem

Част втора

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Стоматологично обслужване в София | Д-р...

Д-р Диана Христова Тошева-Чолакова предлага отлично стоматологично обслужв...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Началник Очна клиника в МБАЛ Св....

Д-р Борислав Дъбов е началник Очна клиника в МБАЛ Света Анна – София. Той е ...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Зъболекарски услуги Бургас | Д-р Евелина...

Д-р Игнатова е зъболекар с богат опит и висока квалификация. Тя приема своите...

  • Публикувано от bgstart